Päivä 8/2018

Yöllä ukkosti kovasti. Aamulla kun heräsimme oli kuitenkin hetkellisesti hyvin selkeää ja takapihallamme oli hurja määrä lintuja jotka visersivät. Aamukahvin jälkeen ajattelimme lähteä kiertämään museoita, koska säätiedotus lupaili hieman epävakaista säätä.

Ensimmäinen kohteemme oli Festeticsin palatsi. Komea historiallinen paikka.

Sillä aikaa alkoi taas satamaan kovasti ja palatsin jälkeen siirryttiin palatsin alueella sijaitsevaan vaunumuseoon. 

Paikasta löytyi myös vanha hieno Ford.

Seuraavassa rakennuksessa sijaitsi metsästysmuseo, joka olikin pääasiassa täynnä täytettyjä eläimiä.

Samassa rakennuksessa metsästysmuseon kanssa oli yksi kerros täynnä pienoisrautateitä ja junia jotka kulkivat hienosti tehtyjen maisemien läpi. Oli lähes hypnoottista seurata junia ja kaikkia yksityiskohtia. Junien sisällä istui pikkiriikkisiä ihmisihahmoja ja kylissä tapahtui vaikka mitä, mm. hautajaiset yhdellä kukkulalla.

Tässä vaiheessa sadekin oli jo loppunut ja aurinko alkoi tulla esiin.

Käytiin vielä katsomassa palatsin alueen kaktus- ja palmuhuone, jonka pihamaalla tepasteli paljon erilaisia lintuja

Kello alkoi tulla kolme ja lähdettiin kävelykadulle nauttimaan välipalaa. Omeletti tuntui sopivalta lounaalta ja niitä oli tarjolla lähes joka ravintolassa.

Yhden omelettiannoksen  hinta oli n. 2,50€.

Iltapäivästä oli tulossa lämmin ja hetken keskustassa tallustelun jälkeen päätimme lähteä majapaikkaamme kohti.

Omalle takapihalle siirryttiin tissuttelemaan kauniin päivän kunniaksi ja käytiin taas saunomassa ja uimassa. Ohessa meidän saunarakennus, jonka sisältä löytyy ihan perinteisen oloinen suomalainen sauna.

Illaksi ajateltiin lähteä Balaton-järven rantaan katselemaan auringonlaskua. Majapaikkamme sijaitsi aika puolessa välissä Keszthelyn keskustaa ja Balatonin ranta-aluetta. Molempiin oli n. puolen km matka.

Kello 21 meidän alkoi tehdä taas mieli jotain ruokaa ja kävimme yhdessä rantaravintolassa syömässä. Alkuun paistettua juustoa riisin kera, sitten Kirsille kanaa ja Esalle possua ja skumppaa ja olut. Kaikki yhteensä tipin kera 8500 forinttia, eli noin 26€. Oli todella edullinen ja hyvä paikka .

Olimme niin täynnä, että kello 23 olimme jo majapaikassamme nukkumaan menossa ja mukava päivä takana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *