16.8.2019 / Sveitsi

Aamu Waldshutissa oli aurinkoinen ja lämmin.

sdr_vivi

Lähdimme kuitenkin ajoissa ajamaan kohti Sveitsiä, jonne olimme varanneet camping-paikan viikonlopuksi. Kävimme ensin Saksan puolella Lidlissä, koska Sveitsi on kovin kallis maa.

Sveitsin puolelle saapuessa kävimme ostamassa rajalta autoon 40 CHF (n. 38€) maksavan vinjetin, jotta voidaan maanteillä ajaa huoletta.

Sveitsissä maisemat ovat upeita ja oli ihana ajella kohti vuoria, jotka siinsi edessä.

oznorCOBR_vivi

Saavuimme kello yhden maissa camping-alueellemme, Lazy Ranchoon. Vastassa oli myös omistajien kissa, joka rakasti rapsutuksia.

fbthdr

Paikka oli upea vuorten ympäröimä. Yöpymisvuorokausi oli noin 50€, eli normaalia camping – yötä kalliimpi. Mutta paikka oli hieno, wc-suihkutilat hyvät ja kylän keskustasta noin. 2km päässä.

ptroz
oznorTO_vivi

Päivä oli upean aurinkoinen ja viimeisetkin pilvet kaikkosivat iltapäivän aikana. Lämmintä n. 25-27 välillä.

Lähdimme bussilla, joka kulki camping – alueen vierestä, kylän keskustaan. Majoitukseen kuului liput, joilla sai joitain alennuksia alueella ja esimerkiksi Interlakenin keskustan bussikyydit eivät maksaneet meille mitään.

Päätimme lähteä katsomaan maisemia hieman korkeammalta ja menimme Harderkulmiin, jonne pääsimme vuorta ylös kipuavilla kiskoilla. Vuoren korkeus on 1322 merenpinnasta. Hinta kiskoilla oli kahdelta yhteensä 52 CHF, mutta paikka oli upea elämys, sillä maisemat olivat upeat. Päälle olisi päässyt ilmeisesti myös patikoiden, mutta kiskot olivat meille sopivampi tapa siirtyä ylös..

oznorCOQR_vivi
ozedfCO_vivi
oznorCOQR_vivi

Olut, lasi viiniä ja pieni sipsipussi vuoren huipulla ravintolassa maksoi 13CHF.

Huipulla olevassa ravintolassa oli myös hääpari viettämässä juhlia.

oznorCOQR_vivi

Muutaman tunnin vuoren hengailun jälkeen lähdettiin alas kylään ja käytiin grillillä. Grillilautanen juomineen ja juustohampurilaisateria juomineen maksoi yhteensä 45 CHF.

oznorCO_vivi

Yöllä kävelimme campingille kuunvalossa, sillä busseja ei enää alueelle kulkenut.

nor_vivi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *