28.8.2019 / Lyypekki

Lähdimme aamupäivällä camping-alueelta ja siirryimme Lyypekin vanhankaupungin kupeeseen, jossa oli P-paikka vain karavaanareille. Päiväparkki maksoi 6€.

Päivä oli taas hyvin lämmin ja aurinkoinen. Kirsi lähti kiertämään kaupunkia käyden kaupoissa ja Pyhän Jacobin kirkossa. Kirkko oli merimieskirkko josta löytyi myös haaksirikkoutuneen veneen runko eräässä kirkon osiosta. Sisällä oli hyvin tummaa ja upeat vanhat urut yhdellä seinustalla.

seg_vivi

P-alueella tutustuimme mukaviin ihmisiin, jotka olivat kotoisin läheltä Kaiserslauternia. Perheen poika asui Lyypekissä ja suositteli muutamaa paikkaa vanhassa kaupungissa, sekä kertoi miten hieno Pyhän Marian kirkko Lyypekissä on. Lähdimmekin Esan kanssa tutustumaan kirkkoon.

Kirkko oli suuri ja avara ja siellä oli mm. sodassa alas tullut kirkonkello jätetty esille. Kirkossa oli paljon yksityiskohtia, mm. suuri upea horoskooppikello.

oznorCOBR_vivi

Kirkon jälkeen kävimme kahvilla ja salaatilla marsipaaninikahvilassa, Niedereggerissä. Kahvilan yläkerrassa oli pieni marsipaani museo, jossa kerrottiin marsipaanin historiasta ja valmistuksesta. https://www.niederegger.de/panoramatour/sommer/

Illalla kävimme vielä syömässä kaupungin laidalla amerikkalastyylisessä ravintolassa nimeltä Enjoy Live. Paikassa oli hurjia XXL ja.. XXXXL- annoksia. Me söimme hieman ”pienemmät” annokset, mutta niistäkin sai itsensä hyvin täyteen. https://enjoy-live-luebeck.de/

Kävimme satamassa Sari Bernerin Alko-myymälästä vielä muutaman laatikon lonkeroa mukaamme ja menimme odottamaan laivaan pääsyä. Pääsimme laivaan heti puolen yön jälkeen paikallista aikaa. Laiva lähti yöllä kello 3 satamasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *